Vulkaniseren

Wij zijn gespecialiseerd in het vulkaniseren van banden en tracks. Door onze kennis en ervaring in het vak kunnen wij de meest uiteenlopende reparaties uitvoeren. Bij ons is het technisch mogelijk om scheuren tot een halve meter te repareren. Het vulkaniseren van schades aan de zijwand, loopvlak, nok, hiel en aan tracks behoren tot de mogelijkheden.

Repareren is praktisch altijd goedkoper dan een nieuwe band. In de meeste gevallen is het niet mogelijk om één band te vervangen. Dit vanwege het verschil in profielhoogte. Dit zorgt er ook voor dat het vulkaniseren van een band snel uit kan.

Met het oog op het milieu gericht is vulkaniseren van banden en tracks ook een goede optie. Banden hoeven dan niet onnodig weggegooid te worden. Het fabriceren van banden kost namelijk enorm veel energie en grondstoffen.

reparatie van zijwandschade

Schade aan de zijwand van de band komt heel vaak voor, veelal zijn dit inrijdingen. Maar ook is de zijwand van de band vaak het zwakke punt, daar moet namelijk de vering in de band van komen, ook dit vergt veel van de band. Door langdurige overbelasting (te lage bandenspanning of te veel gewicht op de banden) kunnen er vervolgens scheuren optreden in de zijwand.

Door onze kennis en ervaring in het vulkaniseren van zijwandschades, kunnen wij met behulp van het juiste gereedschap, de schades in bovenstaande afbeeldingen vakkundig repareren.